5 dôvodov, prečo neposielať elektronické vianočné a novoročné pozdravy

5 dôvodov, prečo neposielať elektronické vianočné a novoročné pozdravy
Rýchla doba prináša aj rýchle riešenia. Pri každodennom naháňaní sa za povinnosťami si veci často zjednodušujeme. Môže to však byť aj na škodu veci. Na Vianoce posielame vianočné pozdravy, pri ktorých sa väčšina z nás už uchýlila k ich modernejšej verzii, elektronickým pozdravom. Áno, sú lacnejšie, rýchlejšie a graficky často veľmi pekne spracované.

Sú však dobrou voľbou?

Spísali sme 5 hlavných dôvodov, prečo posielanie elektronických pozdravov nemusí byť ten najlepší nápad. Prečítajte si, prečo by ste mali zostať pri rozosielaní klasických papierových pozdravov.

1. Sú osobnejšie

Klasické vianočné pozdravy posielame väčšinou len svojim blízkym a rodine. Ak práve takýto pozdrav pošlete obchodnému partnerovi, prejavíte tým o neho osobný záujem.

2. Starnú pomalšie

Typická "životnosť" elektronického vianočného priania je približne 10 sekúnd. Potom končí v zabudnutí vo vašej doručenej pošte alebo koši. Tradičných papierových pozdravov žiaľ už nedostanete veľa. Ak nejaký predsa obdržíte, zväčša vás natoľko poteší, že si ho vystavíte na celé vianočné obdobie. Preto zostávajú vystavené vo firmách po celé vianočné obdobie.

3. Prejavíte im úctu

Elektronické pozdravy stiahnuté z internetu pred Vianocami sa stávajú len akýmsi spamom (nevyžiadanou poštou), ktorý nám zapĺňa schránky. Dostanete množstvo, ale máloktoré vás aj potešia. Vymeňte tieto neosobné pozdravy za tradičné papierové vianočné priania! Prejavíte adresátovi úctu a ukážete, že ste si našli čas na prípravu a nešetrili ste na ňom.

4. Poďakujete za spoluprácu

Tlačený vianočný pozdrav vyjadruje, že si adresáta vážite. Poďakujte obchodným partnerom za celoročnú spoluprácu! Buďte konkrétni a napíšte im, čo si na spolupráci vážite najviac.

5. Pripomeniete sa

Nie s každým obchodným partnerom ste v kontakte často, patrilo by sa im pripomenúť aspoň na Vianoce. Nikdy neviete, kedy budete dobré kontakty ešte potrebovať :-)

TIP: Neposielate veľa pozdravov? Vypíšte ich ručne! Takýto pozdrav bude ešte osobnejší.

Vytvoriť vlastné vianočné pozdravy

Kontaktujte nás

* Povinné údaje